Az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban
tudni érdemes

Ezek az energiaosztályok adhatók

A tanúsítás végeredménye az energiaosztály, amelyből jelenleg az alábbi 12-féle létezik Magyarországon.

energia osztályok a tanúsítványban

Így lesz hiteles

A tanúsítvány hitelességét a HET szám igazolja. Ez tulajdonképpen egy sorozatszám, amely akkor jön létre, amikor a készítő mérnök feltölti a számításokat az OÉNY (Országos Építésügyi Nyilvántartás) adatbázisába. Miután megkapja a HET számot, a szakvélemény hitelesnek tekinthető. Ennek tényét bárkinek lehetősége van ellenőrizni az adatbázisban, az épület pontos címének megadásával.

Jogszabály írja elő

A 176/2008 (VI. 30.) Kormányrendelet teszi kötelezővé az ingatlanok tanúsítását az alábbi esetekben:

NEM kötelező az elkészíttetése az alábbi esetekben

5 évig hatályos

Az energetikai tanúsítvány 5 évig hatályos, tehát a kiállítás időpontjától számítva 5 évig használható fel. Fontos kiegészítés, hogy átalakítás, energetikai korszerűsítés esetén elavulttá válhat, mivel a helyszíni szemlekor felvett állapotra vonatkozik.

Energetikai pályázathoz is tanúsítunk

Energetikai pályázatokhoz is rendszeresen végzünk tanúsítást. Ha állami támogatásra pályázik, mindenképp szükség van tanúsítványra, ugyanis ez fogja igazolni, hogy a kiinduló állapot energiafogyasztása magasabb, mint a fejlesztéssel elért állapoté. A tanúsító szerepe az energiamegtakarítás bizonyítása a megfelelő mérnöki számításokkal. Ezeket a munkákat mindig egyedi áron végezzük az aktuális pályázattól függően, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben.